Skip to main content

Betrokken publiek bij de lezing slavernijverleden in Helmond

De Volksuniversiteit Helmond heeft een korte reactie over de lezing op haar website geplaatst en op haar Facebook pagina.

“Voor een betrokken publiek schetste antropologe Maria Reinders-Karg in vogelvlucht de geschiedenis van de wereldwijde slavernij. Ze besprak het Nederlandse aandeel daarin met bijzondere details over de handel en wandel van de Oost- en West -Indische Compagnie. Ook ging ze in op de invloed die dit heeft gehad en nog heeft op onze cultuur en maatschappelijke verhoudingen. In een persoonlijk verhaal, als nazaat van het slavernijverleden, illustreerde mw. Reinders het belang van de missie van de stichting ‘Stil Verleden’ om open en objectief over deze onderwerpen te informeren.-Peel werd dinsdagavond 12 maart door ruim 30 toehoorders bezocht.”

Zie ook: https://www.vuhelmond.nl/content/betrokken-publiek-bij-lezing-slavernijverleden

 

Moderne slavernij, Nederland slavernij VOC WIC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *