Skip to main content

Lesprogramma Geregistreerd

Het Nederlands slavernijverleden in digitale registers
Een les voor de onder- en bovenbouw van het Voortgezet Onderwijs

Met respect voor allen die geketend en gekluisterd gedwongen dienstbaar moesten zijn. Ver weg van huis en familie. Dat hun geschiedenis door ons gehoord wordt om lessen te trekken uit dat verleden. Dat Stichting Stil Verleden (SSV) daar een schakel in kan zijn. Sinds vorig jaar (2018) is een belangrijke bron over het Surinaams-Nederlandse slavernijverleden voor iedereen beschikbaar via de websites van het Nationaal Archief en het Nationaal Archief Suriname.

Op basis van de Surinaamse slavenregisters heeft Stichting Stil Verleden het lesprogramma “Geregistreerd” ontwikkeld. Het lesprogramma ”Geregistreerd” en de docentenhandleiding kunt u hier downloaden.

Geregistreerd lesprogramma

Geregistreerd docenthandleiding

 

Nederland slavernij VOC WIC, Slavenregisters Suriname

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *