Skip to main content

’t Groeipunt zoekt de verbinding

Alles ligt klaar, de bel is gegaan, de leerlingen kunnen naar binnen.

Groep 7 en 8  lopen langs de tafel waar de educatiekoffer ligt. Een paar leerlingen blijven staan. Op hun gezichten kun je verbazing en verwondering aflezenDat geldt ook voor Leerkracht Richard.

In dit herdenkingsjaar horen de leerlingen vandaag wat slavernij is, waarom Nederland, toen een republiek mee deed. Handen gaan steeds de lucht in. Er zijn veel vragen. Hoe mooi is dat leerkracht Richard over Stichting Stil Verleden het artikel van NOS.nl las op 23 december 2022. Zijn leerlingen moeten meer weten over het slavernij en-koloniaal verleden.

Groep 6 hoort ook vandaag het verhaal over slavernij, over de excuses, herdenken en vieren. Leerkracht Rick wilde zijn leerlingen ook hierin betrekken. De leerlingen waren goed voorbereid. Maar het zijn allemaal mensen, het is niet goed wat er vroeger is gebeurd, reageert een leerling. Een ander leerling vraagt zich af,’ maar ik begrijp niet waarom Nederland mensen tot slaaf moest maken’Wat een interessante vragen van beide groepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *