Skip to main content

Lesprogramma ‘Geregistreerd Suriname’

De Ware Tijd schetst in een artikel de zoektocht van Surinaamse jongeren naar slavernij en migratie. Een verhaal van Steven Seed

PARAMARIBO — Het nieuwe lesprogramma ‘Geregistreerd Suriname’, ontwikkeld door ervaren Surinaamse geschiedenisdocenten, richt zich op de zoektocht van Surinaamse jongeren naar slavernij en migratie. Met als centrale figuur Affie, geboren in slavernij in 1849, worden scholieren meegenomen op een fascinerende reis door de geschiedenis van Suriname. Ze gaan op zoek naar haar familiegeschiedenis.

Het programma, dat een samenwerking is tussen stichting Sukru Patu Saramacca en stichting Stil Verleden Nederland, zal op zestien scholen worden uitgevoerd. Het begint met een pilotfase (20 november-11 december) op Kangoeroe High van Kangoeroe Community Scholen en de Scholengemeenschappen van Moengotapoe, Nickerie en Saramacca.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *