Skip to main content

Erfgoedwandelingen

Stichting Stil Verleden verzorgt een slavenroute van anderhalf uur in Amsterdam. De route begint bij het Paleis op de Dam, waar de Sociëteit van Suriname bij elkaar kwam om de stand van zaken op de plantages en de handel in slaven te bespreken. Vervolgens gaat u de Nieuwe Kerk binnen waar Salomon du Plessis, de vader van Susanne du Plessis begraven is. Volgens verhalen was zij in Suriname de wreedste slavenhoudster van allemaal.

De route leidt u verder naar de Presbyteriaanse en Lutherse Kerk waar twee vrijgemaakte slaven zijn gedoopt. Verschillende panden aan de Herengracht, waaronder de ambtswoning van de Burgemeester, vertonen duidelijke sporen van het slavernijverleden.

Algemene informatie

De Slavenroutes zijn geschikt voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en MBO, tevens voor volwassenen.

Duur: 1,5 uur
Minimaal 8 personen

Heeft u interesse in onze programma’s, heeft u speciale wensen of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op via de contactpagina op onze website of via stilverleden.educatie@gmail.com