Skip to main content

Een koffer vol …

Met een koffer vol aan de slavernij gerelateerde spullen wachtte mij vrijdag 1 en donderdag 7 februari een warm welkom op het Amadeus Lyceum te Vleuten.

In de gastlessen geschiedenis kregen de 3eklassers eerst een theoretische inleiding over slavernij. Hierna bekeken zij de film ‘Buchi Fil’ en vervolgens de mini-expositie met o.a. suikerriet, kaurischelpen en pangi’s of wikkeldoeken. Ook werd suikerriet geproefd en men vroeg zich af hoeveel kaurischelpen er als betaalmiddel nodig waren als een slaaf 200 gulden kostte.

 

De leerlingen verdiepten zich in het fenomeen slavernij èn  in de slaaf als mens. Via de film ‘Buchi Fil’ werd duidelijk dat ook een slaaf – ondanks zijn positie – zijn trots en waardigheid kan behouden. Inspirerend voor ons en onze jongeren.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *