Skip to main content

Scholenproject MiraKa Educatie – JAI – NiNsee

Nationaal slavernij monument in het Oosterpark in Amsterdam

In maart begint MiraKa Educatie met de uitvoering van een scholenproject in samenwerking met het John Adams Instituut (JAI) en NiNsee. Daarbij bezoekt MiraKa 20 scholen om havo/vwo leerlingen te vertellen over de Nederlandse afschaffing van slavernij 150 jaar geleden en de Emancipation Proclamation van president Abraham Lincoln, wat 150 jaar geleden het begin was van de afschaffing van de slavernij in de V.S.

President Abraham Lincoln

 

Door beide onderwerpen te combineren in een uitgebreid lesprogramma, willen we de leerlingen een breed inzicht geven in de internationale geschiedenis en erfenis van slavernij. Daarbij geven we veel aandacht aan de ontwikkelingen in zowel Nederland als de V.S. na de afschaffing: Staat afschaffing gelijk aan vrijheid respectievelijk gelijkheid?

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *