Skip to main content

Bindelmeer College in het Imagine IC

Een aantal leerlingen van het Bindelmeer College uit Amsterdam gaat samen met Imagine IC ‘erfgoed van de toekomst’ verzamelen in het kader van ‘Spoken Slavery’. MiraKa Educatie werd gevraagd om een introductieles te geven over slavernij. Na de inleiding en het bekijken van aan slavernij gerelateerd materiaal, zagen de leerlingen ‘Buchi Fil’, de film over een trotse slaaf, gebaseerd op het gedicht van de Curaçaose schrijver Pierre Lauffer.

Er werd overduidelijk meebeleefd! Wij zijn benieuwd waartoe de verkenningstocht van deze leerlingen door de slavernij de komende maanden gaat leiden! Welke documenten uit het stadsarchief zullen ze kiezen als inspiratie en hoe geven ze hun ervaring vorm in nieuw erfgoed van raps en wat dies meer zij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *