Skip to main content

Swart op de Gracht – Slavernij en de Grachtengordel

De wereldhandel in suiker, cacao, koffie en tabak is een belangrijke pijler onder de rijkdom van Amsterdam. Deze aanvankelijke luxegoederen zijn niet meer uit het dagelijks leven weg te denken. Zonder de inzet van slaven uit West-Afrika was dit ondenkbaar geweest. Ook nu nog zijn de sporen hiervan zichtbaar in de grachtengordel, hoewel veel huidige bewoners dit proberen te verbergen. De vele gevelstenen laten het oorspronkelijke verhaal zien.

In een overvolle zaal is de tentoonstelling “Swart op de Gracht” met als ondertitel “Slavernij en de Grachtengordel” op dinsdag 23 april in Museum Geelvinck Hinlopen Huis geopend. De tentoonstelling in het kader van Herdenking Slavernijverleden 2013 en Grachtengordel 400 laat zien op welke manier de slavenhandel en de slavernij het leven in de grachtengordel heeft beïnvloed.

De tentoonstelling duurt tot 30 september 2013.

Museum Geelvinck, Keizersgracht 633, 1017 DS Amsterdam – www.geelvinck.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *