Skip to main content

Lancering website ‘Slavernijenjij’

Maandag 17 juni 2013 werd de website slavernijenjij.nl  gelanceerd op het Berlage Lyceum te  Amsterdam. MiraKa Educatie was hierbij aanwezig. De wereldschool Berlage is een oude bekende van MiraKa oprichter Drs. Maria Reinders-Karg, vanwege eerdere informatieve bijeenkomsten over slavernij hier.  Een hartelijke weerzien volgde. Goed te merken dat leerlingen zich deze bijeenkomsten en Maria nog herinnerden.

Na de opening door rapper-dichter Kno’Ledge en bestuurslid Joyce Overdijk  van het  NiNsee,  werd de website door de makers gepresenteerd. Hierna werd Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, die speciaal voor de lancering acte de presence had gegeven,  door twee leerlingen geïnterviewd. Hij benadrukte het belang van de bewustwording van het Nederlands Slavernij verleden onder de hele Nederlandse bevolking.

De website is speciaal ontwikkeld voor leerlingen en studenten van VMBO, HAVO, VWO en MBO. Zij kunnen hier informatie vinden voor werkstukken en projecten. Maar daarnaast is hij interessant voor iedereen die meer wil weten over het Nederlands slavernijverleden.

Zie: www.slavernijenjij.nl