Skip to main content

Know your Dutch history interview

cropped-F01-IMGP1322-logo-basis-ANBI.jpg

In 1997 schreef Teun van Dijk het boek “Discourse as Social Interaction and Discourse as Structure and Process “, waarin hij bespreekt op welke wijze rassendiscriminatie wordt benaderd in de Nederlandse samenleving. Na kritische analyse van de aard van de lessen geschiedenis in de klas was één van de conclusies van Teun van Dijk dat “Nederlandse kinderen niet zijn opgeleid om racistisch gedrag te identificeren”.

Maria Hengeveld is afgestudeerd aan de Columbia Universiteit in New York op het thema Human Rights. Ze is geïnteresseerd in de rechten van vrouwen, jeugd en gender in Zuid- Afrika.

Maria Hengeveld schreef onlangs een artikel over de Nederlandse geschiedenis waarin onderwerpen als racisme, rassendiscriminatie, immigratie en slavernij aan de orde komen. Maria Reinders-Karg van MiraKa Educatie is door Maria Hengeveld geïnterviewd.

Klik op onderstaande link om het artikel te lezen.
http://africasacountry.com/know-your-dutch-history/