Skip to main content

Kick off scholenproject ‘Van Slavernij naar…vrij?’

Ver weg van de multiculturele Randstad ligt Brunssum, in het prachtig glooiende heuvellandschap van Zuid-Limburg. Leerlingen van 3, 4, en 5 havo en vwo van het Romboutscollege hadden zich verzameld in de aula. De docenten hadden hen in een voorbereidende les goed voorbereid op het onderwerp slavernij.

SAM_3932 (1520 x 855)
Mooi en eerlijk hoe een van de leerlingen zei: “Wij zijn in vrijheid geboren, wij weten niet wat slavernij is”. Dat maakt ook duidelijk hoe lastig het kan zijn te beseffen dat wij, onder meer voor onze gemakken en kleding, anderen nog steeds tot slaaf maken. Een voorbeeld hiervan, de au pair, was onderwerp van gesprek, naast de geschiedenis van de slavernij in de Nederlandse koloniën en die in Amerika eertijds. Een verleden dat stil maakt; een heden dat uit de stilte wordt getild. Véél stof voor twee lesuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *