Skip to main content

Licht en donker … gastlessen in Apeldoorn

Groep 5 en 6 van basisschool de Korenaar in Apeldoorn werkten aan het thema ‘terug in de tijd’ met als onderdeel de ‘Gouden Eeuw’ en “de Slavernij”. In dat kader gaf Stichting Stil Verleden op dinsdag 26 maart een paar gastlessen over de VOC en WIC. Veel kinderen hoorden voor het eerst over de menselijke handelswaar van die ondernemingen; over de slavernij. Na de les schreven alle kinderen een wens of gedachte op een kaartje. Zie eens hoe een van hen een rijmpje maakte: “Slavernij is slecht, maar het was ECHT”. Zie hoe de letters van ‘echt’ groot geschreven zijn als accent op dat woord. En hoe vervolgens in een adem de twee kanten van de Gouden-Eeuw-medaille treffend gekenschetst worden in “Gouden Eeuw was licht”, “Slavernij was donker” voorzien van twee tekeningen. Mooi hoor! Dank kinderen en leerkrachten van de Korenaar!

educatie, Moderne slavernij, Nederland, Nederland slavernij VOC WIC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *