Skip to main content

De Ceder verdiept zich in slavernij

Het programma “Hink Stap Sprong door de slavernij”, is speciaal ontwikkeld voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het primair onderwijs met de educatiekoffer en een opdracht. Die opdracht wordt door groep 7 en groep 8 van De Ceder in Hoorn met enthousiasme en toewijding uitgevoerd onder meer door Thao.

“Beste wereld”, zo begint Thao haar schrijven op een kaartje. Naar wat ze gehoord heeft over de bijzondere verhalen uit de zeventiende en achttiende eeuw. Dat weinig mensen wisten dat er slavernij was in Azië en in de Amerika’s. Maar dat ook vandaag nog mensen leven in slavernij.

 

“Beste wereld, ik hoop dat de wereld kan verbeteren. Dat mensen beter tegen elkaar kunnen zijn. Dat mensen goed voor de aarde zorgen. Ik hoop dat racisme kan veranderen. Ik hoop vooral dat het goed gaat.”

Thao

Moderne slavernij, Nederland slavernij VOC WIC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *