Skip to main content

Opening herdenkingsjaar ‘150 jaar afschaffing Slavernijverleden’

Zaterdag 19 januari 2013 werd in het Koninklijk Instituut voor de Tropen het bijzondere herdenkingsjaar feestelijk geopend. De Stichting ‘Herdenking Slavernijverleden 2013’ is sinds haar oprichting op 26 januari 2012 druk geweest met voorbereidingen en subsidieaanvragen, waarvan er inmiddels enkele zijn gehonoreerd.

Ondanks het koude weer was de opkomst groot. Gasten werden bij de entree ontvangen, waar men desgewenst een rituele reiniging kon ondergaan. Marian Markelo, bekend van Keti Koti,  voerde een plengoffer met zang op waarna Noraly Beyer enthousiast de opening verzorgde. Het Voiced Gospel Choir zorgde voor een fraaie muzikale omlijsting.

Joan Ferrier, voorzitter van de Stichting Herdenking Slavernijverleden, hield een toespraak waarin zij de plannen van de Stichting bekend maakt. De gemeente Amsterdam was vertegenwoordigd door wethouder Eric van der Burg, die ook een toespraak hield.  Het programma werd opgeluisterd door dans van Untold Dance en muziek van Izaline Calister. Noraly Beyer had podiumgesprekken met gasten en theatermaker Raymi Sambo verzorgde een intermezzo. Kortom een een rijk en gevarieerd programma, een geslaagde opening.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *