Skip to main content

Sanaa Galerie Utrecht: SLAVERY – contemporary arts incorporated?

Op zaterdag 5 oktober was er in galerie Sanaa in Utrecht een bijeenkomst over de rol van kunstenaars in het maatschappelijke debat over slavernij. Tot 19 oktober is daar een tentoonstelling te zien met werk van o.a. Emmanuel Adjei & Marleen Ozgür, Leonce Raphael Agbodjelou, Boris van Berkum, Brian Coutinho, Victor Ekpuk, Patricia Kaersenhout, Charl Landvreugd, Marian Markelo, Wendelien van Oldenborgh, Marcel Pinas, Heidi Sincuba, Frouwkje Smit.

De tentoonstelling Slavery – contemporary arts incorporated? belicht het thema slavernij en de erfenissen daarvan in Nederland vanuit het perspectief van de hedendaagse kunstenaar. In verschillende uitingsvormen en gelaagde beeldtaal krijgt het thema vorm en wordt er een verbinding gelegd tussen verleden, heden en de toekomst.