Skip to main content

Een leerzame, interessante en educatieve tour

Opnieuw is een groep internationale studenten van Inholland Diemen voor het Paleis op de Dam gearriveerd. Met heel veel zon en na een korte kennismaking starten we de tour. Het duurt niet lang dat we een compleet enthousiaste groep nationaal en internationale studenten interactief mee zien doen op deze maandagmorgen.

sam_9791-1520-x-1140

Er worden veel vragen gesteld. In de groep zijn ook studenten die nageslacht zijn van slaven in Suriname, die kennis hebben over het Nederlands slavernijverleden. De informatie komt heel dichtbij. Vragen als, hoe komt het dat in Nederland geen slavernij was, werd er alleen in slavernijproducten gehandeld, hoe moet ik de motieven van de tapijten als multicultureel zien, wat is de link met slavernij bij het Amsterdam Museum?

sam_9837-1326-x-885

“De geschiedenis van Amsterdam en de multiculturele samenleving laat hoe dan ook zien dat het Nederlands slavernij verleden levend gehouden moet worden”, aldus een van de internationale studenten. Aan het eind van deze tour wordt geconstateerd dat de tour leerzaam, interessant en educatief was.  In de dagen na de tour kwam er veel feedback en tips, alsmede mooie foto’s.

educatie, Moderne slavernij, Nederland, slavernij, VOC, WIC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *