Skip to main content

Jaarverslag 2018

2018 stond dit jaar in het teken van de Surinaamse slavenregisters. Wat is de herkomst van de slavenregisters? In 1826 werd het slavenregister ingesteld door de Overheid in de kolonie Suriname. Waarschijnlijk gebeurde dat onder Engelse druk. De internationale slavenhandel was verboden vanaf 1808. Toch ging de smokkel van mensen naar Suriname gewoon door. Slavenhouders waren al vóór 1826 verplicht om jaarlijks opgave te doen hoeveel slaven ze in hun bezit hadden.

NPO opnames op College De Brink in laren

Op dinsdag 26 juni was het zover. Het Nationaal Archief in Den Haag besteedde landelijk er ruime aandacht aan. Ook RTL nieuws vroeg Maria Reinders-Karg, directeur van SSV voor een interview. De NPO maakte een reportage op College de Brink in Laren (Noord-Holland), de school waar Maria als invalkracht les geeft.

 

Zie het complete jaarverslag: SSV Jaarverslag 2018 v0.4 DEF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *