Skip to main content

Bloomberg News in het Nationaal Archief

Opnames Bloomberg News in het Nationaal Archief in Den Haag

Naar aanleiding van de slavenregisters heeft Bloomberg News interesse getoond in mijn familieverhaal. De opnames voor mijn verhaal zijn gemaakt in het Nationaal Archief in Den Haag. Tijdens de opnames werd het Gouvernements-Journaal van Suriname uit 1836 getoond met daarin de manumissies van mijn grootvader Gottlieb en overgrootmoeder Jacoba.

Op 29 december 1836 werd het manumissie verzoek van mijn overgrootvader J.M. Karg goedgekeurd. Mijn overgrootmoeder Jacoba en de drie zonen kregen daarbij de achternaam Jaspis. Na 1840 is daar de familienaam Karg aan toegevoegd.

1836 manumissie fam Karg-Jaspis

In de video “Tracing Afro-Dutch ancestry” worden drie persoonlijke verhalen verteld.
Het gaat erom dat je vanuit verschillen perspectieven het Nederlands slavernijverleden kunt vertellen.

Maria Karg

 

Bloomberg video:  20200901 Tracing Afro-Dutch ancestry

 

Geschiedenis, Slavenregisters Suriname, slavernij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *