Skip to main content

Online educatiekoffer

De Oude Kerk in Amsterdam is gedurende de periode van het kolonialisme onderhouden en verfraaid door, onder andere, geld dat werd verdiend uit de koloniën. Daarnaast liggen op deze plek ook vele personen begraven die (in)direct betrokken waren bij het kolonialisme. Ook speelt daar de kerkgemeenschap een rol in, want hoe stonden zij in deze kwesties? Er zijn dus veel sporen van dit nalatenschap te vinden in dit gebouw. Op die vraag creëren Masterstudenten Publieksgeschiedenis UvA een perspectief op de Nederlandse koloniale geschiedenis. Dat doen ze middels een digitale huiskamer waarin Maria Reinders-Karg van Stichting Stil Verleden centraal staat met haar educatiekoffer. Daarin staat haar familiegeschiedenis vol verhalen en objecten. De koffer, de jurk, dit alles neemt ze mee op weg naar scholen en lezingen.

 

Nederland slavernij VOC WIC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *