Skip to main content

Maria Reinders-Karg maakte ontdekkingstocht

maandag 4 december 2023; 4:05 pm

in Actueel

‘Mijn reis is vol zelfreflectie en historisch inzicht’

door Steven Seedo

PARAMARIBO — “Het is mijn persoonlijk verhaal en ik deel het graag ook in Suriname, het land waar ik ben geboren. Stukje bij beetje leer ik wie mijn voorouders waren en hoe het slavernijverleden is verbonden met mijn eigen familiegeschiedenis. Het laatste hoofdstuk van mijn boek is trouwens in Suriname geschreven, vorig jaar november, toen ik hier was met mijn echtgenote.”

Dit zegt antropoloog Maria Reinders-Karg (72), over haar boek ‘Stil verleden – De ontdekking van mijn slavernijgeschiedenis’. Het wordt donderdag in het Nationaal Archief Suriname gepresenteerd met een lezing die dieper ingaat op de historische en persoonlijke betekenis van haar ontdekkingen. In Nederland was de presentatie kortgeleden.

https://dwtonline.com/maria-reinders-karg-maakte-ontdekkingstocht-eigen-slavernijgeschiedenis/?fbclid=IwAR2rJgA0pOPgyGJW9rYlUpaJBa5j1PpJRwFUwtPmjMg3Nf7V4rPMNpOXbcU