Skip to main content

Lesprogramma ‘Geregistreerd Suriname’ krijgt follow up

Tekst en beeld Steven Seedo

PARMARIBO — Vanaf januari ondergaat het lesprogramma ‘Geregistreerd Suriname’ een uitbreiding naar twaalf middelbare scholen, als integraal onderdeel van het nationale lesprogramma. Deze uitbreiding volgt op het succesvolle afsluiten van de pilotfase zaterdag in het Nationaal Archief Suriname (NAS), waar circa zestig studenten van VWO en HAVO actief deelnamen. Zowel studenten als docenten reageerden positief op de meerwaarde van het programma, dat zich concentreert op de zoektocht van jongeren naar hun roots, de slavernij en de migratiegeschiedenis.

Het lesprogramma, ontwikkeld door ervaren geschiedenisdocenten, neemt scholieren mee op een reis door de geschiedenis van ons land. Hierbij staat Affie centraal, geboren in slavernij in 1849. Het hoogtepunt van het programma was het stamboomonderzoek bij het Nas, waar studenten niet alleen sporen van slavernij ontdekten, maar ook inzicht kregen in de migratiepatronen die de kern vormen van de Surinaamse geschiedenis.

Zie het omplete bericht uit De Ware Tijd: