Skip to main content

Docentendag in het Openlucht Museum

Docentendag naar aanleiding van de Anton de Kom tentoonstelling in het Nederlands Openlucht Museum in Arnhem. Stichting Stil Verleden wordt uitgenodigd mee te doen met de workshop.

De workshop begint met de reis naar Suriname waar Anton is geboren. Ook Maria is in hetzelfde land geboren. Terwijl in het gezin van Anton de Kom verteld werd over slavernij, was dat in het gezin van Maria niet zo. De deelnemers worden aan de hand van een aantal sheets over Anton de Kom meegenomen. In december 2023 was Maria nog in Suriname. Het duurt nog voor de replicatie van het geboortehuis van Anton de Kom zal worden gebouwd.

Samen met Joyce, Anansieverteller van het NOM worden de deelnemers meegenomen naar de tentoonstelling waar ze een drietal opdrachten meekrijgen, het lesprogramma van de doelgroep van het MBO. Bij het onderdeel Speedschrijven een paar uitgelicht