Skip to main content

Lezing deelnemers Historische Database van Suriname en De Cariben

De Historische Database van Suriname en De Cariben is een bijeenkomst voor alle deelnemers van het invoeren van de Surinaamse burgerlijke stand. Als dank voor de inzet en bijpraten wordt de  bijeenkomst met lezingen in Nijmegen gehouden. Maria Reinders-Karg is daarbij uitgenodigd en geeft naast de overige lezingen haar Stil verleden, de ontdekking van mijn slavernijgeschiedenis.

Het is een druk bezochte middag evenals de online meeting. De meeste deelnemers kennen elkaar. Heel bijzonder om dat te zien, hoe men elkaar begroet, heel informeel dus. Met een kopje koffie of thee en een koekje erbij kunnen deelnemers via de schermen wat aan de muur hangt bij de tafels het programma volgen.

De nodige introductie en informatie worden gegeven door Coen van Galen, de projectleider samen met Thunnis van Oort.  

Vervolgens neem ik de deelnemers mee naar Suriname via mijn presentatie en maken ze kennis met het gezin waar ik uit kom. Belangrijk is de informatie over de slavenregisters die in 2017 worden gedigitaliseerd en waar mijn Duitse overgrootvader Johann Matthias Karg plantagedirecteur was.