Skip to main content

De alternatieve route naar de Koning Davidschool

Op uitnodiging van de leerkracht van Koning Davidschool uit Ede geeft Stichting Stil Verleden (SSV) gastlessen op maandag 24 juni. Zo gaat het vaker als er een uitnodiging komt. Dat vindt SSV heel leuk. In dit geval ging het om een vriendin van de leerkracht die zelf les geeft in Overijssel, waar SSV in 2023 in een volle gymlokaal een gastles deed. Zij gaf het emailadres door. Hoe mooi is dat!

De leerkracht stond ons al op te wachten. Zij had de voorbereiding gedaan met haar klas, vertelde ze trots. Dat was ook te merken met wat de leerlingen wisten.

Hink-Stap-Sprong door de slavernij met het Keti- Kotiverhaal wordt uitgelegd. Wat een enthousiaste leerlingen samen met hun leerkracht.

Aan het eind van de les gaan de leerlingen van groep 7 en 8 aan de slag. Katoen wordt uitgebreid besproken. Katoentakken liggen op tafel, maar ook kunnen de leerlingen de katoenstukjes voelen. Een leerling pakt het gehaakte katoenen bloesje, wat ooit is gedragen. De link met slavernij is hierbij gelegd. Op katoenen doekjes maken de leerlingen tekeningen over slavernij. 

Nederland slavernij VOC WIC