Skip to main content

Talent krijgt de ruimte

Het Sondervick College, gelegen in Veldhoven is een fusie van meerdere scholen in 2007. Met het motto van de school, “waar talent de ruimte krijgt” en waar de verschillende doelgroepen in mooie gebouwen naast elkaar staan, hielpen 3 jongens met het dragen van de koffer, tas en trolly.

In het auditorium, een open ruimte, waar de pauzes normaliter gehouden worden luisteren ongeveer 100 leerlingen, van Havo 4 naar de geschiedenis van het Nederlands en het Amerikaanse slavernijverleden. De afschaffing van de slavernij heeft tot op de dag van vandaag nog geen gelijkheid opgeleverd.

SAM_5100 (1520 x 855)
Betrokken waren de leerlingen zelfs in de pauze kwamen een aantal leerlingen naar me toe om aan te geven dat ze het een interessant verhaal vonden. Jammer dat de versterker het niet deed. Een docent pakte de microfoon en probeerde zo het geluid te versterken, bij het filmpje over de aupair die naar Nederland kwam als arbeidsmigrant, maar eigenlijk werd uitgebuit, een vorm van moderne slavernij.

Nederland, slavernij, VOC, WIC

Reacties (43)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *