Skip to main content

Get up, Stand up

In het geschiedenislokaal hangen naast elkaar de boegbeelden Bob Marley, Che Guevara, Martin Luther King en Nelson Mandela.  Docent Johan is gepassioneerd en geeft mij een rondleiding door het Elde College in Schijndel. In dit witte dorp en op deze school wordt de kleurrijke wereld binnengehaald.

De vierde jaars lopen rustig het lokaal binnen en ik geef ze allen een hand ter kennismaking. Het blijft ook zo rustig, er zijn geen vragen, er wordt alleen maar geluisterd. Zijn de leerlingen overdonderd van mijn verhaal? Voorzichtig wordt de suikerriet geproefd. Vandaag is het een eerste kennismaking met slavernij, wat een vervolg zal krijgen binnen het Elde College.

SAM_5484 (1520 x 855)

Nederland, slavernij, VOC, WIC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *