Skip to main content

Een goed gevulde filmzaal

Op maandag 29 juni 2015 reed ik opeens in België. Wat een verrassing. Mijn auto-navigatie bracht mij zo naar het Zeldenrust-Steelant College in Terneuzen. Ruim 75 leerlingen, tweede jaars HAVO, kwamen de filmzaal binnen.  Afgelopen vrijdag hadden ze de voorbereidende les gehad van hun geschiedenisdocent, die in 2014 docent van het jaar was.

Ik trof geïnteresseerde en enthousiaste leerlingen die openstonden voor het Nederlands slavernijverleden. De provincie Zeeland heeft een belangrijke rol gespeeld in de slavenhandel. Goed dat de leerlingen nu op de hoogte zijn.

SAM_5575 (1520 x 855)

Hiermee kwam een eind aan meer dan 50 gastlessen over slavernij op scholen kriskras door Nederland. Mogelijk gemaakt door het John Adams Instituut in Amsterdam.

IMG_0644 (1296 x 864)

Moderne slavernij, Nederland, slavernij, VOC, WIC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *