Skip to main content

Slavery: Past, Present and Future

Stichting Stil Verleden heeft actief geparticipeerd in de slavernij conferentie in Praag onder auspiciën van Inter-Disciplinary.Net.  Karen E. Bravo van de Indiana University uit de USA is de programmaleider tijdens de conferentie.

F109 IMG_0036a-sel

Slavery and The Dutch was de titel van mijn presentatie. De kern van mijn presentatie was het gebruik van objecten tijdens educatie op scholen en zo het complete Nederlandse slavernijverleden zichtbaar te maken.

Het ene object was een slavenboei  als symbool voor de slavernij van de WIC (West Indische Compagnie) in de America’s. De pepermolen stond symbool voor de slavernij van de VOC in Azië, waarin peper een belangrijk product was.

Sedert 2004 verzorg ik educatielessen over het Nederlandse slavernijverleden. In 2014 heb ik daarvoor Stichting Stil verleden opgericht, omdat dit verleden nauwelijks bekend is onder Nederlanders. Daarbij wordt de slavernij in Azië vrijwel compleet vergeten.

Na de presentatie “Slavery and the Dutch” kreeg ik veel positieve reacties, ook de dagen erna.

F188 IMG_3105

Maria Reinders-Karg

 

Bijlagen:

  1. De abstract van mijn bijdrage aan de conferentie:  Slavery and the Dutch abstract v0.7
  2. De website van Inter-Disciplinary.Net: Conferentie Slavery-past-present-and-future

 

Moderne slavernij, Nederland, slavernij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *