Skip to main content

Jaarverslag 2015

F01-IMGP1322-logo basis ANBI motto-s

Voor het eerst verschijnen de resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar het Nederlands slavernijverleden in de kolonies van de Verenigde Oost- Indische Compagnie ( VOC). In het boek van Matthias van Rossum (Kleurrijke Tragiek) blijkt de omvang van slavernij van de VOC aanzienlijk groter te zijn dan die van de trans-Atlantische slavernij van de WIC. In het boek van Reggie Baay (Daar werd wat gruwelijks verricht) worden talloze anekdotes over de slavernij in Nederlands- Indië verteld.

In 2015 hebben we in totaal 50 gastlessen verzorgd op scholen door heel Nederland voor meer dan 2500 leerlingen. Ruim 150 ouderen hebben een lezing bijgewoond.

Graag verwijzen we u naar het complete jaarverslag: SSV Jaarverslag 2015 v1.0

 

Moderne slavernij, Nederland, slavernij, VOC, WIC

Reacties (4)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *