Skip to main content

Passage Veenendaal steunt Afrika

Op een woensdagavond ben ik in het Trefpunt in Veenendaal. Ruim vijftig bezoekers van de Passage zijn aanwezig. Op twee grote tafels is er van alles te koop, van handwerk tot zelf gemaakte jam, boeken en meer. Dit alles om projecten in Afrika en Roemenie te steunen.


img_4803-1031-x-688

Vooraf vindt bij de Passage, voormalige Nederlands Christelijke Vrouwenbond een kerkelijk moment plaats.  Er wordt een toepasselijk lied gezongen en een tekst uit de Bijbel wat met het onderwerp van de lezing te maken heeft. Slavernij is van alle tijden, dat is wat de bezoekers zagen tijdens de presentatie en helaas er is nog altijd slavernij wat te zien was op een kort filmpje.

img_4796-1003-x-669

Sommige bezoekers maakten voor het eerst kennis met het Nederlands slavernijverleden. De rol van vrouwen tijdens de slavernij, waar ze verborgen en soms openlijk verzet toonden.

Er kwam veel voorbij en er werd ademloos geluisterd. Hoe dan ook de bezoekers stonden open voor alle nieuwe dingen wat ze niet wisten.

Moderne slavernij, slavernij, VOC, WIC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *