Skip to main content

Martin Luther King indrukwekkend

Een prettige ontvangst en direct hulp van Doortje, Rianne en Wietske uit 5 VWO. Al het materiaal werd snel naar het auditorium van het Almere College  in Dronten  gebracht. Ik krijg nog een hand van een stagiaire die in 2013 leerling was en mij nog herkende en nu geschiedenis studeert. Herinneren kon ik me hem niet meer, maar ik vond het prachtig dat hij gekozen had voor geschiedenis. Jerry werd eigenlijk mijn assistent en hielp met het audiovisueel materiaal.

Alle 60 leerlingen schud ik de hand bij de ingang van het auditorium. Het contact is meteen gemaakt. Wat een betrokkenheid en enthousiasme gaat er van de leerlingen uit. Er is veel belangstelling voor het manumissieboek, het boek waarin de namen staan van slaven staan die vrijgemaakt werden.

SAM_5376 (1520 x 855)

Het Amerikaanse deel vonden de leerlingen interessant. Ze waren onder de indruk van de speech van Martin Luther King. Met Bob Marley sloten we het programma af en iedereen klapte en zong mee.

Nederland, slavernij, VOC, WIC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *