Skip to main content

Bob Marley leeft voort!

Als ik de klas binnenstap is het gezellig druk op het Stelle College Amsterdam en begin ik met mijn verhaal. Er wordt goed geluisterd en goed meegedaan. Aan de hand van de voorwerpen in de koffer wordt het slavernijverhaal verteld. Alle zintuigen komen aan bod. Suikerriet proeven en katoen voelen maakt grote indruk.

Bob Marley kent iedereen, hoe is het mogelijk? Het verhaal achter deze zanger wordt verteld en dat hij in een arme sloppenwijk van Jamaica is geboren uit een Britse vader en een Jamaicaanse moeder. Het verhaal over Groot-Brittannië met haar kolonies wordt begrepen.

SAM_5396 (1520 x 855)

Leerlingen geven het begrip slavernij inhoud in hun eigen woorden, zoals:  vrijheid, ontsnappen, zelfmoord, geweld, straf, zweep, niet naar buiten, geld, plantages, geen eten, een boei en slaven.

Nederland, slavernij, VOC, WIC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *