Skip to main content

Stil verleden spreekt

Dinsdag 12 maart geeft Maria Reinders Karg een lezing over slavernij in bibliotheek Helmond-Peel. Stichting Stil Verleden wil het slavernijverleden recht doen door het in al zijn facetten te belichten. Het verhaal, dat vroeger nogal eens eenzijdig werd verteld, vraagt om verbreding en verdieping én een link met de actualiteit. In de lezing zullen die facetten – ondermeer de handel en wandel van de Oost- en West-Indische Compagnie – aan de orde komen. Zodat u inzicht krijgt in het complete verhaal.

Daarnaast krijgt u een kijkje in de keuken van Maria’s meerkleurige persoonlijke voorgeschiedenis, waarin verschillende kanten van de slavernijgeschiedenis weerklinken.

Geïnteresseerd?
Aanmelden via info@vuhelmond.nl of telefonisch
0492 532 729 (ma.13-15 u en di-vr. 9.30-11.30 u)
Adres: Watermolenwal 11
Tijd: 20 – 22 uur. Kosten 6 euro.

 

Moderne slavernij, Nederland, slavernij, VOC, WIC