Skip to main content

Stichting Stil Verleden boost

Sedert 2004 timmert Maria Reinders-Karg aan de weg om het Nederlands slavernijverleden op de kaart te zetten. Eerst acht jaar binnen NiNsee waar zij verantwoordelijk was voor Educatie en Presentatie. Vervolgens twee jaar als zelfstandige professional met MiraKa Educatie. Om meer ruimte te krijgen voor haar missie is op haar initiatief Stichting Stil Verleden opgericht. Het accent ligt op de missie: de behandeling van het Nederlandse slavernij verleden in brede zin: de voormalige koloniën en handelsposten van de VOC en de WIC, de Christenslaven en moderne vormen van slavernij.
Sinds de oprichting van Stichting Stil Verleden zijn diverse activiteiten ondernomen:
• Het strategisch plan opgesteld voor de periode 2015 tot 2022;
• In totaal 50 educatielessen slavernij verzorgd in het voortgezet onderwijs;
• Een klein aantal lezingen verzorgd voor ouderen;
• Een eerste website online gezet, mede vanwege de verkregen ANBI status;
• Meerdere keren fondsen aangevraagd voor verschillende programma’s;
• Samenwerking gezocht met meerdere partijen in het veld.

F100-SAM_6982 (1326 x 757)
In het eerste jaar van Stichting Stil Verleden hebben bijna 2500 leerlingen/ouderen kennis kunnen nemen van het complete Nederlandse slavernijverleden. Met een groep direct betrokkenen is op 6 november 2015 het verder op de kaart zetten van Stichting Stil Verleden besproken.

Moderne slavernij, Nederland, slavernij, VOC, WIC

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *